Inför Hammarby: Balans är nyckelordet

2016-08-21 10:50

Europaspelet ligger återigen i en liten låda i tryggt förvar på Kamratgården, men hur mycket man än vill fokusera på en match i taget måste man ha med Baku i beräkningen inför dagens match mot Hammarby borta. Lennartsson har poängterat hur viktig denna match är för att hänga med i toppstriden, vilket är defenitivt sant. Men matchen på torsdag är liksom tusen gånger viktigare och nu gäller det att hitta balans. Att komma med så fräscha spelare till Azerbaijan som möjligt, utan att lämna walk-over på förhand i eftermiddag.

Nä, nu kanske det blev lite överdrivet. Det är inte svart och vitt, bara för att man spelar denna match kommer man inte att vara helt slut på torsdag. Men den heroiska insatsen senast mot Qarabag och matchbilden som uppstod var en urladdning utan dess like och nu ska man till Stockholm för att spela bortamatch. Mot Hammarby, och på deras plastgräs till råga på allt. Som om inte matchen i torsdag slet nog. Men som sagt, balansen är viktig. Viktiga eller lite småskadade spelare borde vilas eller få mindre speltid, och eminenta truppspelare borde matchas. 

Alvbåge plus backlinjen känns onödig att byta ut. Den senare känns snarare viktig att spela ihop eftersom vi har en ny kille till vänster, Jamieson. Det är väl bara om Bjärs ljumskar skulle vara slitna, då får väl Hjalmar hoppa in och lira en halvlek. På innermittfältet borde Sebastian Eriksson få spela, då han inte spelat på två matcher i rad. Albaek får nog spela brevid då de två är ett tänkbart startalternativ i Baku. Men Albaek kanske inte behöver spela 90, så då vore det kul om Lawson kunnat få några minuter. 

På yttermittfältspositionerna borde Sören Rieks, som var ett osäkert kort inför Qarabag, vilas till förmån för Jakob Ankersen, som flyttar över till vänster och ger plats åt Smedberg-Dalence till höger. Och Ankersen kanske inte heller borde lira 90 sett till hur han sprang i torsdags, så antingen att Rieks kommer in eller att Billy Nordström går in och får några minuter. Anfallspositionerna är också intressanta, eftersom det bara finns tre spelare att välja på. Det kommer det göra på torsdag också och då är det ju naturligt att Omarsson går in och spelar 90 minuter idag. Det är synd att Engvall och Paka inte är tillbaka än, så Boman och Hysén får väl göra var sin halvlek brevid islänningen.

Nu är det ju också intressant att se hur Jörgen väljer att disponera sina spelare. Allsvenskan betyder ju fortfarande mycket och man får ju inte drabbas av Malmötänket från förra året, att man inte har tid att åka landet runt och spöa skiten ur de andra korplagen för att man bara råkar ha kommit långt i Europaspelet. Bara för det missade Malmö Europa i år och det får inte hända för Blåvitt nästa säsong. Men innerst inne vet nog Jörgen hur mer viktig Qarabagmatchen är gentemot denna och det hoppas jag ändå att man utgår ifrån. För man ska kunna vinna mot detta korpgäng, Hammarby, ändå.

Följ oss på sociala medier