Gustav Engvall klar för Bristol City!?

2016-08-30 22:26

Idag briserade det en liten bomb då Gustav Engvall bekräftades såld till det engelska Championshiplaget Bristol City. Denna Gustav Engvall, som varit en av de få spelarna som kommit upp från akademin och som varit den stora guldklimpen de senaste åren, som ryktats till tyska klubbar och inte minst Stoke, går nu alltså till lilla Bristol City. I engelska andraligan. 

Detta är den andra spelaren på två år som Blåvitt säljer till Championship, och Engvall gör nu Lasse Vibe sällskap i engelska andraligan. Tappet av Vibe förra året var tyngre, han var den spelaren anfallsspelet utgick ifrån och den som kunde göra det lilla extra. Man kan skepulera i att man sålde guldet där men det gör vi inte nu. Engvall dock har kämpat för att hitta tillbaka till formen han hade då han stog igenom hösten 2014, men har aldrig kommit upp på den nivån, utom i enstaka matcher då han har blixtrat till. Nu har han varit skadad och på väg tillbaka säljs han plötsligt. Och det känns lite snopet.

Hela tiden har man vetat vad han har inom sig, och man har ju sett det vissa gånger. Hans vassa avslutningar, hans kvickhet och fart. Enstaka tillfällen har man sett detta, i sin fulla skepnad, t.ex mot AIK borta förra året, då han var alldeles lysande. Men oftare blev han osynlig och trubbig i matcherna, och har alltså inte lyckats hitta jämnheten över en längre tid. Skador har delvis förstört, t.ex i början av 2015 då han led av en knäskada. Just det året var inget bra år för Gustav, detta året har varit lite bättre, men nu säljs han, utan att ha nått de riktigt höga höjderna vi hoppats att han kunnat nå under de senaste åren i IFK Göteborg.

Trots detta får IFK Göteborg bra med pengar för honom. Först pratades det om dryga 15 miljoner, vilket kändes för lite. Senare kom det fram att siffran ska ha varit högre, uppåt 25 miljoner, vilket är väldigt bra sett till vad han presterat den senaste tiden, innan skadan. Men om han hade gjort en kanonsäsong då, om han spottat in sisådär 10-15 mål, vad hade han kunnat gå för då? Uppåt 40? Sånt som Malmö säljer sina spelare för? Det kan mycket väl ha blivit så och det är det som är lite synd med denna affären. Men det har gått som det har gått nu för Gustav och Blåvitt tackade nog ogärna nej till de pengarna i den ekonomiska situation man befinner sig i nu.

Kvar står nu IFK Göteborg med just nu två hela forwards, Tobias Hysén och Elias Omarsson. Mikael Boman lär vara borta ett tag men Paka lär vara tillbaka till Malmömatchen nästa vecka. Kommer Gren dra till med en ersättare i sista minuten? Föga troligt. Dock var det föga troligt att just denna affären skulle gå igenom så vad som helst kan väl hända nu under deadline day.

Följ oss på sociala medier