Jobbet slutfört

2016-10-13 21:43

Så var det således matchdag igen, efter ett ganska sömnigt landslagsuppehåll. Oskarshamn i cupen, och på ett sätt är det befriande att efter landslagsslöddret få se lite Blåvitt igen, men samtidigt har nog uppehållet varit ganska befriande efter all misär dessförinnan. Platt fall i Kalmar, Norrköpingtorsk och Malmö. Nog har man kommit på andra tankar under tiden, och samtidigt laddat upp inför den sista spurten. Om det nu blir något av det från Blåvitts sida.

Jorå, det ska det nog kunna bli, Jörgen Lennartsson pratade ju om ett otroligt revanchsuget Blåvitt innan avresan till Småland. Och visst passade det bra med en cupmatch som uppvärmning, i något som målats upp som en måstematch. Det handlar om Europaplatsen, att greppa det sista halmstrået. Det är just det Blåvitt ska försöka göra nu i höst för att slippa vinna cupen, men man har nog redan sabbat dem möjligheterna redan själva. Och Oskarshamn skulle ju bara klaras av. Det fanns inget annat, även om man flaggade för Malmös magplask mot Landskrona. Jobbet skulle bara utföras.

Det är det man gör också. Matchen är avgjord redan efter 10 minuter då Sören Rieks redan hunnit göra två mål och Bjärsmyr av alla ett. Sedan är det promenadsträcka mot slutsignal, och man hinner göra tre baljor till efter paus. Även om det låter så enkelt är det proffsigt genomfört, man gör vad man ska utan att lägga några fingrar emellan. Kanske var det bra för laget att få denna vinsten, att kunna få spela ut, att hålla nollan. Såklart går det inte att dra för stora växlar av matchen då det är Oskarshamn vi pratar om, men ändå. Det må ha varit viktigt.

Gruppspelet i Svenska Cupen är alltså nu säkrat och man får helt enkelt ta det därifrån. Malmö är alltså ur leken, vilket både är bra och dåligt. Bra eftersom att det är ett topplag mindre, inga konstigheter. Men dåligt eftersom att om Blåvitt slutar fyra finns också chansen till Europaspel om någon av topp tre vinner cupen, och Malmö kommer sluta topp tre. Alltså en tredjedels mindre chans där, kvar finns då Peking och AIK. Men bäst är att vinna cupfan själva om man nu vill ha denna Europaplatsen. Själv tvekar jag nästan, då Europaspelet bara förstört för Blåvitt de senaste åren. Kanske mår man bättre av att bara gå på en front? Nej, det var så nära i år, klarar man det innebär det miljoner och stormöten. Kanske attraherar det spelare också, fan vet jag.

Jörgen pratade efteråt om att segern fungerade som ett bra fundament inför kommande allsvenska matcher, och det är just det man får ut av den här matchen. Nu är det Gefle som väntar på måndag, en av årets tråkigaste hemmamatcher, men publiken får inte svika bara för det. Vi vill inte ha ett folktomt Ullevi, över 10 000 får väl ändå anses som godkänt. Därefter väntar två riktiga godbitar i de två sista hemmamatcherna, Ellos och AIK. Men först, alla till Gamla Ullevi mot Gefle nu på måndag.

Följ oss på sociala medier