Vi får nöja oss med det lilla

2016-10-27 22:17

Allsvenskan rullar vidare i rask takt och vi hann knappt landa efter AIK-vinsten innan det var dags för nästa match, Sundsvall borta. En av allsvenskans jobbigaste bortamatcher, och efter måndagen blev det att komma tillbaka till vardagen igen. Och slutet av denna säsong har blivit till en jakt på fjärdeplatsen, hur roligt det än nu låter. Men viktig är den, om man vill få sin lilla genväg ut i Europa, och med kvällens vinst ser det nog ut som att vi ska greja den trots allt.

Det är mycket som är bra i den här matchen, som vi förra året helt obegripligt bara fick kryss på. Likt i fjol rusade Blåvitt fram till 2-0 ledning omgående, genom två mål av Ankersen. Båda är väldigt snygga, det ena efter en fantastisk klack av Tobbe Hysén som Ankersen sedan mycket elegant chippar in. Andra målet föregicks av en mycket fin crossboll från Mads Albaek, som Jakob distinkt gör mål på. Sundsvall hade sina möjligheter matchen ut, och fick ett mål som nog borde ha dömts bort för hands, men Blåvitt redde ut stormen. Omarssons 3-1-mål, som kommer efter inte bara en täckning utan två, är spiken i kistan. Första tre poängen på bortaplan på en evighet ett faktum då.

Lennartsson var tillbaka på tränarbänken och tillät sig själv att ändra lite i startuppställningen, Tobbe, Pettersson och Nordström in, Rieks, Seb och Jamieson ut, den senare pga avstängningen. Rieks hade känningar efter AIK, och helt naturligt då att han avstår. Nu fick vi se Hyséns eminenta klack istället, den tackar vi för. Billy gjorde absolut inte heller bort sig, och det ska bli intressant att se i fortsättningen vilket val man väljer att göra där. Jamieson eller Billy. Scott kostade inte så väldans mycket så att han behöver spela, Billy har dessutom högre marknadsvärde om det går bra för honom. Så stor skillnad mellan dem är det inte.

De matcherna som kommer nu på slutet behöver absolut inte vara helt värdelösa, även om det inte finns särskilt mycket att spela om. Det ger en bra grund inför det kommande året, framtidstron växer. Och för Norrköping var det så att de avslutade 2014 väldigt starkt, genom att bl.a slå Blåvitt med 3-0, ett Blåvitt som bara tappade fyra poäng den hösten. Det har lite vidflyktigt lyfts fram som en grund till efterföljande års succé. Det är två matcher kvar nu och alla möjligheter finns.

Och på något sätt ställs mycket i perspektiv nu, när Malmö är i full färd att fira sitt SM-guld nummer tre på fyra år. Medan de gottar sig och glirar Blåvitt för fullt eller vad de nu gör, är en betydelselös match mot Sundsvall borta det vi får förhålla oss till. I den synvinkeln ska de supportrar som åkte till Sundsvall ha en stor eloge, de är hjältar allihop. Och för de som inte sett Änglarnas Youtubevideo från tifot i måndags ska definitivt göra det, ett sådant enormt och gediget arbete de lägger ner, det är helt fantastiskt. Så vi får nöja oss med det vi har.

Följ oss på sociala medier