Tack för i år

2016-11-06 20:19

Det var det. Allsvenskan 2016 är färdigspelat, men jag kommer inte att sakna den till en början i alla fall. Det hela avslutades alltså för Blåvitts del med bortamatch mot Norrköping, med många frånvarande spelare och med lite av en B-lagsuppställning därav. Och det blir ju som det blir, en sådan här match, som inte betyder något och spelarna verkade mer ha tankarna på semetern som nu kommer. Trots ett ledningsmål blir det torsk och det kunde nog inte ha slutat på annat sätt. Hade Sebastian Andersson dessutom satt alla sina miljoner lägen hade förlustsiffrorna blivit ännu större.

Elvan på förhand var alltså rätt mycket B-betonad - Nordström, Dahlin, Sabah, Hysén och Hjalle gick in från start. Lägg där till att Tom Pettersson startade som forward, dessutom. Inget samspelt lag med andra ord och det märktes; försvarsspelet var otroligt virrigt och anfallsspelet idéfattigt. Men ändå tog man ledningen, på hörna desstom, det händer ju ungefär vartannat år nuförtiden. Och vad förbannat roligt att Lawson fick göra mål också, en liten revanch för plattmatchen mot Kalmar senast. Hans spel var det dock fortfarande lite Kalmarvarning på, men hela laget var dåligt och Sabah var absolut inte sämst av alla på plan. Man drog nog ner varandra idag, helt enkelt.

Peking fick in sitt kvitteringsmål. Sen höll Erik Dahlin ställningarna halvleken ut innan Norrköping i andra kunde stänga matchen. Få kom undan men godkänt, återigen en torsk på bortaplan. Tappra själar åkte till Norrköping, fick vara glada i några minuter i alla fall. Återigen avslutar vi året i Norrköping, återigen med förlust. Och det ska bli skönt att slippa allsvenskan nu, ett litet tag i alla fall. Men i januari sen kommer man längta ihjäl sig till premiären igen, och det är nog det man längtar till. Allsvenskan i sin form som den varit i våras vill vi inte se igen, alltså med Malmö i topp och Blåvitt i ingenmansland. Förhoppningsvis blir det annorlunda 2017.

Det som gäller nu för Blåvitt, men inte minst för Mats Gren, är att sajna Elias Omarsson. Utköpsklausulen går ju ut i november, och jag hoppas att de slänger ett kontrakt i knät på honom så fort han kommit hem till Göteborg. Nä, men skämt åsido, han har alla möjligheter att bli en högklassig forward, och nu är det upp till Mats att se till att han får blomma ut ytterligare i Blåvitt och inte någon annanstans. Han kan komma att vara av stor nytta nästa säsong.

* * *

Som avslutning vill jag tacka alla som har börjat läsa här sedan starten i våras. Nu tas det en paus här, men om det händer något intressant kommer det säkert upp något om det. Framåt försäsongen är vi tillbaka, men nu tar vi likt spelarna i Blåvitt lite välbehövlig semester. Vi ses igen nästa år.

Följ oss på sociala medier