Med längtan i bröstet: Lite kort om abstinensen

2017-01-15 15:07

Om man är en allsvensk supporter är januari en jobbig månad. Efter två månaders kanske välbehövligt uppehåll, vill man att det ska sätta igång igen. Man börjar längta efter atmosfären på Gamla Ullevi och att ha något att se fram emot varje vecka. Tills dess dröjer det dock ett par månader. Till det riktiga allvaret alltså. Men när abstinensen är så stor ser man ändå sjukt mycket fram emot försäsongsmatcherna som kommer. I månadsskiftet typ. Snart är vi där. 

Det som ändå vanligtvis underhåller i dessa tider är Silly-Season, men nu är det lungt. För lungt. Efter att Abdul Razak blev klar har det inte kommit ett enda rykte. Anfallsjakten borde vara i full gång men det hörs inte ett knyst. Kanske gör den det i hemlighet, man vet aldrig med Mats Gren. Dock verkar han vara beredd att vänta länge efter det rätta kapet. 

Men att truppen är i stort sett spikad, förutom den sista anfallaren då, är en uteslutande positiv grej. Det finns många anledningar att se fram emot Sarpsborg den 28:e, många spelare man vill kolla in. Seb Ohlsson ska ha varit väldigt bra på träningarna. Han ska bli spännande att se, liksom Abdul Razak. Har Omarsson behållit målformen? Hur ser Tobias Hysén ut med en försäsong i benen?

Frågorna är många och kommer att besvaras. Men januari ut får man vänta. Kanske ännu längre. Men samtidigt som längtan är olidlig så är den hoppfull. IFK Göteborg som förening håller på att staka ut en ny riktning in mot framtiden. På något sätt känns det som att man börjat lära sig av sina tidigare misstag, gjort om, gjort rätt. Reportaget med Frank Andersson i Offside förstärkte hela den känslan. Det känns bra.

Ur sportslig synpunkt innebär det förstås att hushålla med resurserna men Gren gör det bra. Vi kan dock inte förvänta oss guld 2017 men om det blir typ tredjeplats igen kommer vi förhoppningsvis kunna säga att det inte är i samma hjulspår som man kört i de tidigare åren. Rom byggdes inte på en dag, och Blåvitts ekonomi kommer inte heller bli stark i en handvändning. Akademin behöver också tid. Förhoppningsvis kommer det om några år.

Om vi zoomar in igen på där vi är, i januari, så kan man nu säga att det bara är två veckor kvar till Sarpsborg i PSA. Och några dar senare, när man möter Sandefjord, är det endast två månader kvar till premiären... Dagarna räknar ner i en app i min telefon och det närmar sig. Med längtan i bröstet, du stod där och sa: "Snart skiner Poseidon, och Blåvitt står kvar..."

Följ oss på sociala medier