Det är ju bara i januari

2017-01-28 19:57

Så var det äntligen dags. Första matchen 2017, spänd förväntan, nyfikenhet över de nya spelarna. Hur skulle Razak se ut? Seb O, Boo Wiklander? Att en sådan sketen försäsongsmatch mot ett norskt icke-lag i en ganska omysig inomhushall hajpas upp så mycket kan tyckas underligt, men efter ett såpass långt uppehåll struntar man i omständigheterna. Blåvitt ska spela match igen och det är huvudsaken.

Träningsrapporter är intressanta att läsa men riktiga matcher ger en bättre överblick. Men den som efterfrågade underhållning denna eftermiddag blev nog inte särskilt nöjd. Återigen, det tål att sägas mer än en gång, det är ändå i januari. Men Blåvitt var faktiskt rent ut sagt usla. Väldigt dåliga. Lennartsson sa i en intervju här om dan att inga fotbollsmatcher är tråkiga men frågan är om denna fick honom att tveka. 

Sarpsborg vinner med 1-0 och är det bättre laget. Men resultatet spelar egentligen ingen roll, det man fokuserar på är enskilda spelares prestationer. Såklart byttes det friskt och vi fick i princip se alla spelare in action. Själv var jag mest spänd på att få se Razak, men också Seb Ohlsson, anfallarna och målvakten, i denna matchen Erik Dahlin. Razak var ok. Det syns på Ohlsson att allsvenskan är en ny nivå för honom. Och Erik Dahlin gav inte ett särskilt säkert intryck.

Knappt någon var bra i den här matchen. Innermittfältet i andra halvlek med Mads och Lawson kommer väl närmast mer än ett godkänt betyg. Men väldigt många verkade vara helt under isen. Jamieson var en av de sämre, Salo imponerade inte heller. Mittbackarna lite vilsna i allmänhet... Ja, vad ska man säga. En riktig skitmatch, men å andra sidan hade det varit konstigt om man gått ut och vunnit med 5-0 såhär tidigt på säsongen.

Men man hade inte förväntat sig att det skulle vara så här dåligt. Det är alldeles för tidigt att säga att det är oroväckande, men det är inte heller förtroendeingivande. Tur då att det här laget har några matcher till att spela ihop sig på. Det var många nya konstillationer och det är naturligt att det inte klaffar direkt.

Om man ändå försöker bena ut det och värdera allas insatser känns det som att ungdomarna presterade bäst. Lawson var duktig, Zalo var inte heller helt oäven, Omarsson lyckades ändå få ett avslut på mål. Inhopp på både August Erlingmark och Edvin Dahlqvist. Och det kanske största löftet av dem alla satt på bänken hela matchen. Pontus Dahlberg kommer att få spela på onsdag, han och Dahlin kommer alternera under försäsongen. Konkurrens är bra och det lär klarna längre fram vem som blir förstealternativ.

Vad kan man säga i övrigt? Ca 2000 kom och kollade, en ganska bra siffra. Men som sagt. Det är bara i januari! En riktig jävla plattmatch är inget att oroa sig för. Det är inte långt tills nästa match, mot Sandefjord, och vi hoppas att Blåvitt rycker upp sig tills dess. Kanske har Lennartsson fått lite klarhet i vilka som verkar ha bäst form. Då kommer Rieks också att vara tillbaka, förhoppningsvis. Han saknades idag. 

Följ oss på sociala medier