Tappert kämpande för noll poäng!

2016-09-19 9:24

Omgång 22 utav Allsvenskan anno 2016 slutade i moll, ackompanjerat i dur, för HIF på Olympia. Gästerna, tillika regerande mästarna, IFK Norrköping, vann med uddamålet och förlängde därmed sin egen svit utav 17 raka matcher utan förlust i Allsvenskan. På samma gång utökade de HIF:s svit till sjätte raka förlusten.

Det är klasskillnad mellan HIF och IFK Norrköping. Men skillnaden är inte störrre än att HIF under de sista 30 minuterna, trots en man mindre, kunde pressa och trycka tillbaka Norrköping så att de i princip satt i knät på målvakten.

 

Pressen, under ledning utav den för dagen självutnämnde generalen, Surprise Ralani, var ett efterlängtat inslag från HIF-spelarna. Det var länge sedan sist vi såg ett HIF verkligen kämpade på det viset. Och det visar ju trots allt att det finns ett jävlaranamma i laget.

Sedan ska vi väl trots allt hålla oss på mattan. (Många var de via sociala medier/forum, som höjer insatsen till astronomiska höjder, och tack vare insatsen under de sista 30 minuterna igår, tror att allt ordnar sig.)

Så enkelt är det ju så klart inte. 

Men det viktigaste utav allt. Trots förlusten, så lämnar både spelare och publik matchen med aningens ökat självförtroende inför onsdagens rysar-match.

Och det behövs. 

***

HIF ligger parkerade på kvalplatsen efter 22 omgångar. Med fem poäng upp till säker mark. Och fem poäng ner till avgrunden. 

***

Nästa motståndare, GIF Sundsvall, bestämde sig i veckan för att måttet var rågat. Trots (då fyra poäng) ett hyfsat försprång ner till kvalplatsen, och sparkade huvudansvarige tränare Roger Franzén. Ett klassikst schakdrag för att ingjuta nytt mod och nytt blod i spelarna inför slutspurten utav serien.

Och det betalade sig redan i första matchen genom poäng mot ett hemmastarkt Örebro. 

En sparkad tränare i ett annat lag i Allsvenskan är väl egentligen orelevant för en Helsingborgare som undertecknad. OM det inte hade varit så att det just var GIF Sundsvall. Laget som ligger precis över HIF, laget som defintivt inte har samma krav på sig som HIF. Laget som på pappret har sämre kvalité än HIF. 

Men likväl. 

En handlingskraftig styrelse i Sundsvall ser vikten utav ett fortsatt allsvenskt spel. Oavsett om de har ny arena på gång eller inte. 

***

"Kontinutet är viktigt!", säger manager Larsson. Och det håller man ju med om så klart. Och tyvärr förknippas inte HIF anno 2016 med just det ordet.

Ytterligare en gång fick vi se en ny backlinje jämfört med matchen tidigare. Och ytterligare en gång fick vi se en backlinje som verkade totalt förvirrade och handlingsförlamade då motståndarna satte dem på prov.

Jag förstår Larsson.

Att ständigt brottas med att ändra laguppställningar, och framför allt i det viktiga försvaret, är frustrerande.

Sedan kan man ju alltid vända på det och tycka att samtliga spelare deltar väl i samma träningar och blir inpräntade med samma instruktioner under dessa?

Efter 18 månader borde det väl sitta mer eller mindre i ryggmärgen hur man agerar tillsammans och vid de situationer som uppstår under en fotbollsmatch? 

***

Det återstår tre matcher under september månad nu. Och efter det återstår det fem matcher kvar innan vi summerar.

(H) GIF Sundsvall
(B) Malmö FF
(H) Hammarby IF
 

En önskedröm är naturligtvis nio poäng. Ett måste är ju sex poäng. Rent realistiskt så landar det väl på tre poäng. Och det räcker inte för att avsluta september i dur. 

GIF Sundsvalls närmaste tre matcher:

(B) Helsingborgs IF
(H) BK Häcken
(H) Jönköping S 

En önskedröm är naturligtvis noll poäng. Ett måste är ju noll poäng. Rent realistiskt landar det väl på fyra poäng. Och det innebär att vi går in i de sista fem matcherna med sex poäng upp till säker mark... 

***

Ett märkligt, tillika skrämmande sammanträffande, är att Henrik Larsson mycket möjligt skulle bli ihågkommen för mannen som efter 23 år i öken spelade upp HIF i Allsvenskan, och efter 23 år i Allsvenskan återför HIF ner till öknen...

Följ oss på sociala medier