Ångestvecka!

2016-10-31 9:54

"Allt är toppen" bland HIF-supportrarna!
Jodå, efter gårdagens match svämmar det över utav positiva intryck på sociala medier och på diverse forum.
HIF vann med 4-1 mot Falkenberg.
Forwards gjorde mål.
Laget spelade med glädje och stolthet över att få bära den röda tröjan.
HIF gjorde för första gången fyra mål i en bortamatch.
Jordan är het.
Micke Dahlberg är kung.
Surprise Ralani är för bra för HIF. 

Nåja. 

"Låt oss se nyktert på det" hela istället. HIF vann mot Falkenberg. Allt annat än en seger hade varit katastrof. Eller rättare sagt - än mer katastrof. 
Naturligtvis var det befriande att se att HIF kunde spela ut, kunde föra matchen och kunde göra mål. (Utan att tappa det helt i slutskedet). Men det var en seger mot Falkenberg vi pratar om. En seger mot det absolut sämsta allsvenska laget på många år. Ett lag som kommer få det mycket svårt att överleva Superettan nästa år. 

Samtliga lagdelar i HIF gjorde en bra match. Absolut. Även om känslan mer var en träningsmatch i februari än en avgörande och viktig match i oktober. Och det mest positiva i det hela är så klart att HIF vann. En seger och ett boostat självförtroende är den stora behållningen av matchen. 

"Det är som det är". På en annan arena, på en annan plats, spelades det samtiigt en viktig match för HIF:s del. På "parkeringsplatsen" (mff-spelares bedömning av Gavlevallen), skulle ett bakfullt MFF, redan klara mästare, "bara" slå Gefle för att HIF:s kvalplats skule vara säkrad. Naturligtvis vann Gefle.
Gefle är katten bland hermelinerna i Allsvenskan.
En katt som tycks ha mer än de normalt tilldelade nio liven för en katt.

Gefle avgjorde matchen med ett mål som tycks vara hämtad från någon viral Youtube-video av med "bloopers" eller eller "funny mistakes". Och i och med det är "katten" fortfarande med i leken om en kvalplats och eventuell fortsättning i Allsvenskan. 

En del tyckte att MFF inte gjorde tillräckligt för att hjälpa HIF. Personligen bryr jag mig inte vad MFF gör och inte gör. Att skylla på MFF för eventuellt missad kvalplats vore rent idiotiskt, med tanke på de chanser HIF har haft att kunna avgöra på egen hand. "Det är som det är", som HL säger... 

På söndag avslutas årets allsvenska serie. HIF tar emot Jönköping Södra på Olympia. Gefle åker till Östersund. Vinner HIF, är det inget snack om saken. Vinner Gefle med fyra mål mot Östersund, HIF spelar 2-2 mot Jönköping blir det rörigt. (Då hamnar bägge lagen på samma poäng och målskörd). Vinner Gefle och HIF förlorar. Ja då är det bara att sikta in sig på Superettan till invigningen av nya Olympia. 

Onekligen är vägen mot söndag kantad av och fylld av ångest... 

På tal om Allsvenskan 2017.
I och med att Sirius och AFC United nu är klara för den samma, skulle jag vilja påstå att Allsvenskan (med eller utan HIF), blir den mest "osexiga" på många, många år.

Inget ont egentligen mot andra lag. Alla som spelar i Allsvenskan förtjänar sin plats. Men för oss som följer och tittar, kommer det bli väldigt många matcher som känns mer som "mini-mjölk" än "grädde". Och publiksiffrorna kommer att dala, det är ett som är säkert...
Lägg där till att fler matcher kommer spelas på balkongmatta (inte parkeringsplatser...) och Allsvenskans värde har devalverats något enormt. 

Men nu koncentrerar vi oss på i första hand Jönköpings matchen, sedan förhoppningsvis två matcher mot Halmstads BK och sedan tar vi det övriga där efter... 

Ångestvecka.

Följ oss på sociala medier