Avgörs Allsvenskan ikväll?

2016-10-26 9:59

Ikväll kan Allsvenskan avgöras om Malmö FF vinner samtidigt som IFK Norrköping förlorar. Förutom guldstriden spelas det även matcher i de nedre regionerna där viktiga poäng står på spel. Det ser ganska öppet ut på flera håll men jag har tagit ställning.

Malmö drar till Falkenberg med hopp om att spela hem guldet men de gör det med en ansträngd trupp. Tre tunga skador sedan tidigare och dessutom tre avstängningar från förlusten mot Östersund senast. Hos Falkenberg är det ännu värre med hela åtta spelare på skadelistan. Avstängningar och skador till trots, detta blir inga problem för MFF då Falkenberg bara är för dåliga.

Falkenbergs FF - Malmö FF  2 - (1,29)

 

Det andra laget med förhoppningar om guld är Norrköping som har en mycket svår uppgift borta mot Elfsborg. Efter tre raka förluster lyckades Peking vända den dåliga trenden senast. Inga större skadeproblem hos något av lagen men Elfsborg saknar två man pga avstängning. Norrköping får verkligen inte förlora den här matchen men av tradition har de svårt för Boråsarna. Sist de vann mot Elfsborg borta i en tävlingsmatch var............aldrig! Det här blir nog en jämn och tuff historia och krysset ligger nära till hands.

Elfsborg - IFK Norrköping  X - (3,50)

 

Ett av hela seriens formstarkaste lag just nu är Kalmar som ikväll tar emot Gefle på hemmaplan. Dock har de magsjuka i truppen och hur startelvan kommer att se ut återstår att se. Gefle kommer med fyra raka oavgjorda matcher och sett till deras säsong så är väl formen god. Det är inte alls omöjligt att Gefle lyckas kriga sig till ytterligare ett kryss men jag tror ändå mest på Kalmar. Att denna match vinns av bortalaget har bara skett två gånger på åtta år.

Kalmar FF - Gefle IF  1 - (1,73)

 

Kvällen sista match betyder desto mindre. Östersund tar emot Hammarby och inget av lagen behöver oroa sig för att ramla ned på kvalplats men Europacup platserna går inte att nå heller. Inga större problem med skador samt avstängningar för någon och denna match känns oerhört öppen och oviss. Detta möte har spelats två gånger tidigare och båda gångerna med slutresultatet 1-1 och jag tror på ett kryss även idag. Det skall sägas att Östersund endast spelat oavgjort på hemmaplan en enda gång under säsongen och att Bajen bara har tre kryss på bortaplan, men detta känns som en jämn avslagen tillställning på förhand.

Östersunds FK - Hammarby IF  X - (3,75)

 

Hos Odds.nu hittar jag alltid de bästa oddsen oavsett spel.

 

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier