Sista omgången i Allsvenskan

2016-11-05 15:11

På söndag spelas denna säsongs sista omgång i Allsvenskan och av intresse är om Gefle kan ta ikapp två poäng samt fyra mål på Helsingborg och knipa kvalplatsen. Sen får vi se om det blir AIK eller Norrköping som slutar tvåa i serien. I övrigt står inte mycket på spel.


AIK - Kalmar. Två väldigt formstarka lag möts här men jag håller AIK som ganska klara favoriter. De vill naturligtvis hålla Norrköping bakom sig i tabellen och som enda lag gå igenom Allsvenskan obesegrade på hemmaplan. Det bör vara motivation nog samtidigt som deras trupp är betydligt starkare än Kalmars.

AIK - Kalmar FF  1 - (1,55)

 

Häcken - Falkenberg. Här är det ombytta roller på formen med två lag som endast skrapat ihop varsin poäng på de fem senaste matcherna (FFF har faktiskt bara en poäng på de tio senaste). Men visst kommer Häcken att tvåla dit Falkenberg för fjärde gången i följd! 

Häckens BK - Falkenbergs FF  1 - (1,20)

 

Sundsvall - Djurgården. Här är det riktigt svårtippat. Sundsvall slog DIF i det senaste mötet och det var faktiskt den första gången sedan 2002. Jag kan tänka mig att Djurgården är revanchsugna och dessutom vill göra Mark Dempsey´s sista match som Djurgårdstränare minnesvärd. Sundsvall kommer från två raka nederlag men DIF kommer med två segrar i bagaget. Jag var inne på krysset men DIF har inte spelat en enda oavgjord match på bortaplan så tvåan plitas ner.

GIF Sundsvall - Djurgårdens IF  2 - (2,05)

 

Helsingborg - Jönköping. Oj vilken viktig match för skåningarna. Här innebär en seger att kvalplatsen är klar (det kan eventuellt räcka med ett kryss och kanske även en förlust) men en diger skadelista gör inte uppgiften lättare. J-Södra har inte ett dyft att spela för och Helsingborg kommer vara ruggigt motiverade och det räcker långt.

Helsingborgs IF - Jönköpings Södra  1 - (1,55)

 

Elfsborg - Örebro. Örebro har fyra segrar på fem försök mot Elfsborg men alla dessa har kommit på hemmaplan. I Borås har de vunnit en av tolv så där har de det betydligt tuffare. Elfsborg har varit bra på slutet och är ganska stora favoriter men en sån här obetydlig match har en konstig förmåga att sluta oavgjort.

Elfsborg - Örebro SK  X - (4,50)

 

Norrköping - Göteborg. Här vill Norrköping definitivt vinna för att ge AIK en match om andraplatsen men spelet på den sista tiden har hackat rejält. Endast Falkenberg har besegrats och det är inget att hänga i julgranen. Hade inte Göteborg haft så lång och tung skadelista hade de fått mitt tips trots att de bara har en seger borta mot Peking på 14-15 år. Här hänger ytterligare ett kryss i luften.

IFK Norrköping - IFK Göteborg  X - (4,00) 

 

Malmö - Hammarby. De nyblivna Svenska Mästarna MFF har sedan guldet var klart helt slutat spela fotboll. Att sju-åtta spelare i startelvan  är skadade eller avstängda har naturligtvis påverkat resultaten. Mot Hammarby har de vunnit fem raka matcher men idag blir får dom nog jobba för det. Men Malmö har en galet stark trupp och vill säkert avsluta snyggt inför hemmapubliken, så här spelas ettan trots allt.

Malmö FF - Hammarby IF  1 - (1,55)

 

Östersund - Gefle. Gefle har verkligen gripit det sista halmstrået i kampen om kvalplatsen med två segrar och tre oavgjorda på de sista fem matcherna. Östersund är seriens formstarkaste lag och är erkänt starka på hemmaplan, men Gefle kommer at vrida ut de krafter som finns kvar så detta blir säkert intensivt. Nu har jag svårt att se att det kommer att räcka till seger för Gefle då de kommer bli mycket jagande av boll men ett kryss känns inte omöjligt.

Östersunds FK - Gefle IF  X - (4,10)

 

Där har ni det! För att hitta de högsta oddsen på varje match använder jag mig av Odds.nu!

 

Frederic "Silverfox" Klein

Följ oss på sociala medier