Bäst i stan efter sex...

2017-05-02

Inte för att det kanske har så stor betydelse i längden men samtliga resultat går Bajens väg den här omgången och tappet jämfört med hur det såg i lördags... Norrköping går om men det bara för att de tog poäng mot Skansen!

 

Fjärde plats, bäst i stan och enbart en förlust efter sex omgångar... rätt schyst ändå!

 

 

Skål för Bajen!

18738" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/18738" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Bajen är tillbaka - Damallsvenskan 2017

2016-10-29

Nästa säsong är ordningen återställd igen... 

Hammarby Damfotboll är tillbaka i den högsta serien efter en vända ner till Elitettan. Det känns väldigt rättvist och en väldig lättnad. Såg ruggigt ut ett tag när Sundsvall kvitterade samtidigt som Växjö hade ledningen nere i Göteborg!

Men det vände till glädje då först Hammarby vann genom ett segermål av Filippa Angeldahl med drygt tio minuter kvar och det såg ut att gå mot en direkt avgörande match i sista omgången. Men på övertid blev Sandra Örtendahl i Kungsbacka en grönvit hjälte genom sin kvittering till 1-1 mot Växjö!

Därmed är det klart inför sista matchen mot seriesegrarna Limhamn... men kom till Nya Söderstadion lördag 5 november klockan 14:00 och fira och hylla Söderbönorna!

 

17695" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/17695" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Rekordjakt

2016-10-26

Förra säsongen blev det publikrekord, ett rekord som kommer hålla i sig över den här säsongen också... även om Bajen snittat över 23 000 den här säsongen med en hemmamatch kvar mot svenska mästarna Norrköping... 

Jaja det kommer mycket folk på Bajens matcher säger en del men nu ikväll kan det bli ett rekord på planen nämligen att spela sju raka bortamatcher utan att släppa in ett mål.

Det blir tufft borta mot Östersund med ett försvar som känns lite haltande i nuläget.

17669" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/17669" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Viktig match på Zinken

2016-10-07

Imorgon ördag klockan 15:00 spelar damerna en mycket viktig match mot Sirius på Zinkensdamm... den sista matchen på Zinken för den här säsongen innan bandyn tar över. Passa på att gå... 

Hammarby ligger på andra plats med tre poäng tillgodo till överraskningen Växjö som ångat på ordentligt efter sommaruppehållet. 

 

 

 

 

 

17485" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/17485" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Härlig Bajenhelg

2016-08-22

Det började i lördags medan Södermalm fylldes av Zombies i när sommaren kom tillbaka. Men vi fick se långt ifrån några zombies på Zinkensdamm där damerna var tillbaka i spel igen och där de kommer tillbringa hösten i jakten på en plats i Damallsvenskan. Hammarby IP eller Kanalplan kommer renoveras och första spadtaget har äntligen tagits för att passa spel i just Damallsvenskan till sommaren 2017...

Det var ett piggt Bajen som enkelt vann över Holmalund från Alingsås med 5-1. Ett kärt återseende var Alexandra Lindberg som är tillbaka i Bajen igen! Hon såg lite ringrostig ut men kommer växa tillbaka till sitt forna jag under hösten...

Däremot väldigt tråkigt att inte ens 200 personer hade sökt sig till Zinken den härliga lördagen... ta med en eller flera vänner nästa gång!

Sedan kom söndagen och en ångestladdad match mot Göteborg för herrarna... redan dagen innan hade resultatet gått Bajens väg då både Djurgården och Helsingborg förlorade. Nu fanns chansen till ett ryck men i ärlighetens namn kändes det bara skönt att de två nämnda förlorade och därmed inte kunde passera den här omgången...

Med facit i hand är det alltid lätt att vara kaxig, det såg illa ut första tio minuterna men sedan växte Hammarby och ett välförtjänt ledningsmål av Philip "släkten är värst" Haglund. Sedan kändes det faktiskt aldrig som om de tre poängen var hotade. Det var nära 2-0 ett par gånger om. Närmast naturligtvis när det var handboll av göteborg på egen mållinje. Det ska naturligtvis domarna se även om det går fort.

Okej alla gör misstag men varför ska det år 2016 vara så svårt att få till ett videorum där en extradomare sitter och granskar detaljer under spelets gång. Iallafall när det gäller enkla saker som i det här fallet hands i straffområdet eller om bollen är över linjen vid andra tillfällen. Spelet behöver inte ens stoppas under extradomaren ropar ner i öronsnäckan till sin kollega på planen att "backa banden" och blåsa straff. Jag tror ingen skulle klaga på det eller känna sig blåsta. Om det är okej domslut från början behöver matchen inte ens blåsas av utan domaren på planen kan göra ett tecken att allting var i sin ordning och alla kör vidare!

Men som sagt vi ska sluta i moll och tänka på den underbara helgen... Fem poäng är avståndet ner för herrarna till kvalstrecket och fem poäng är avståndet för damerna ner till tredje plats i serien!

17056" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/17056" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Bortaderby väntar för damerna

2016-08-07

Imorgon måndag 8 augusti gäller det att åka till Solna och Skytteholms IP för att visa upp vilka färger som gäller samt stötta damlaget som nu inleder en spännande höst i jakten på en plats i Damallsvenskan nästa säsong...

 

Klockan 19 och Gnaget bjuder samtliga på entrén!

 

 

sites/default/files/P4264271.JPG

16927" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/16927" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Sex härliga poäng

2016-08-07

Det har varit krisstämpel på Hammarby efter sommaren uppehåll med krav på avgå hit och dit och diverse frustration har vädrats om spelare som bör gå och som bör komma hem etc...

En del har pratat om att Hammarby håller på att förstöras utan att tänka på att det var en processunder nästan tio års tid när det inte fanns någon botten på hur djupt det skulle sjunka. Botten visade sig vara på vippen att trilla ur Superettan till och med. Det tar tid att bygga upp igen efter ett sådant ras. Vill vi ha snabba framgångar eller varaktiga framgångar?

Ska vi börja köpa spelare bara för att det går , sparka tränare och betala löner till dem ändå nu när det börjar rulla in pengar på kontor eller få till en stabil ekonomi i långa loppet. 

Stundtals har spelet inte varit det bästa för att vara diplomatisk! Några beslut i försvaret som varit katastrof för att vara högsta serien i Sverige. Det är inte lätt att spela fotboll med vinden i ansiktet och ett självförtroende som förmodligen varit i botten. Stöder från fansen har visat sig trotsall vara starkt. 

Extra skönt med sex härliga poäng mot två bottenkonkurrenter. Det gäller att vinna och förlora rätta matcherna under en säsong. 

I nuläget är jag inte orolig. Gefle är visserligen ett läskigt lag som inte tillför något men ändå hänge kvar år ut och år in och jag blir inte förvånad ifall de plockar in poäng efter poäng under hösten nu. Falkenberg är dock för dåliga, de borde ramlat ur redan förra säsongen... Helsingborg och Djurgården kommer få tungt under hösten. Jönköping och Östersund kommer säkert tappa även om de sprattlar till ibland och det kanske räcker för dem att ändå hålla sig kvar. Men det är det där då att vinna rätt matcher, nu när serien vänt är det just de fyra matcherna som jag ser som måstematcher! Där kommer det att avgöras!

 

16926" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/16926" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Svenska Cupen lottat

2016-07-19

Det blir matcher i Uppsala för både damerna och herrarna i nästa omgång... lite trist att de krockar med varandra även om damerna går ut först

Svenska Cupen

Damer
2016-08-24 17:45 Gamlis IP
Gamla Upsala SK - Hammarby IF DFF

Herrar
2016-08-24 19:00 Studenternas IP
Gamla Upsala SK - Hammarby

16820" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/16820" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Damernas våravslutning...

2016-07-10

Efter en nästan osannolik skadevår ligger damerna på en andra plats i serien när det blir en månads uppehåll innan serien vänder och det går mot ett spännande slut. Väldigt starkt jobbat och det ser bra ut för en snabb comeback Damallsvenskan. Hoppas att flera hittar till matcherna och är med och stöttar laget på vägen

 

sites/default/files/P7108087.JPG

 

 

16793" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/16793" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >

Tre straffar och noll poäng i återstarten

2016-07-09

Det måste vara någon form av rekord att få tre straffar med sig, på bortaplan dessutom men ändå förlora med två måls marginal. Lägg till ett friläge som borde varit mål...

Nu är det slut på sommaren, eller iallafall sommaruppehållet och höstsäsongen rullar igång. Det såg väldigt tungt och lojt ut i första halvlek och framförallt upperligt dåligt försvarspel som bäddade för noll poäng mot ett effektivt Häcken.

Bättre spel och press i andra halvan av matchen men fortfarande inte riktigt den rätta skärpan i de avgörande lägena.

Kul att Isac fick chansen, hoppas att det kommer flera chanser och kanske även från start.

Arnor verkade blivit inspirerad av sina landsmän nere i Frankrike och var "on fire" medan han var på planen och såg helt slut ut, precis som man ska vara efter en match! 

Hemma mot Falkenberg i nästa match och tre poäng är ett krav!

 

 

16788" href="http://www.matchdax.se/bloggar/Bajenbloggen/16788" num_posts="5" width="628" colorscheme="light" >